1. Anasayfa
  2. Film Tavsiyeleri

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Çoğumuz sinemayı seviyoruz ve her yıl birbirinden heyecanlı ve başarılı filmler izliyoruz. 2023 yılı da sinemaseverler için oldukça unutulmaz bir yıl oldu. Heyecan dolu bir sinema yolculuğu için hazır olun!

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

2023 yılının sonlarına yaklaşırken IMDB en iyi 30 film listesini yayınladı. Bu filmler bütün dünyayı etkilemiş ve sarsmış filmler olarak oldukça göz önünde. Bugün hala konuşulmaya devam eden bu filmler hem yönetmenleri hem oyuncuları hem de konuları ile bu seneye adeta damgasını vurdu. 2023 yılında çıkmış en iyi filmler ve uzun yıllar daha konuşulması beklenen bu filmleri merak ediyorsanız hemen devam edelim!

 


30. The Flash (7.1)

The Flash 7.1

The Flash filmi 15 Haziran tarihinde yayınlanmıştır. Yönetmen Andy Muschietti’tir ve film bir Amerikan Avustralya süper kahraman filmidir.


29. No One Will Save You (6.3)

No One Will Save You

No One Will Save You filmi 2023 yapımı bir film olup 19 Eylül’de gösterme girmiştir. Bilim kurgu ve korku kategorilerinin eşsiz birleşimi olarak sunulan filmin yöneteni Kaitlyn Dever ve yazarı da Brian Duffield olmaktadır. 92 dakika süren ve seyirciyi koltuktan kaldırmayan filmde diyalogların az olması dikkat çekicidir. No One Will Save You filmi Amerika Birleşik Devletleri’nin bir filmi olarak yayınlanmıştır.


28. Bottoms (7.0)

Bottoms

Bottoms filmi Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir filmi ve yayınlandığı tarihten itibaren birçok festivalden ödülle dönmüştür. Filmin yönetmeni genç Emma Seligman olurken hem senarist hem de oyuncu olması ile Rachel Sennott ön plana çıkmıştır. Filmin diğer oyuncuları arasında Havana Rose Liu, Ayo Edebiri ve Ruby Cruz da yer alıyor. Bir komedi filmi olarak yayınlanan filmde lise hayatı merkezli bir tasarım görmek mümkündür.



27. The Color Purple

The Color Purple

The Color Purple Amerika Birleşik Devletleri’nde çekilmiş ve sunulmuş bir filmdir. Film yönetmeni Blitz Bazawule olurken senaryosunda da Marcus Gardley’nin eli bulunur. Film drama filmi olmanın yanında müzikal filmi olarak da gösterime girer. Film listede 27.sırada yer alırken yayın tarihi ise 25 Aralık olarak ifade ediliyor.


26. Red One

Red one

2023 yılında Noel arifesinde vizyona girmesi beklenen Red One filmi daha şimdiden 2023 yılında çıkmış en iyi filmler listesinin üst sıralarında yer ediniyor. Bu film özellikle Noel konsepti ve oyuncuları ile ön plandadır. Dwayne Johnson ve Chris Evans ortaklığını sergileyecek filmin Amazon üzerinden yayınlanması beklenir.


25. Tetris (7.4)

Tetris

Tetris filmi 15 Mart 2023 tarihinde yayınlandı ve bugün hala 2023 yılında çıkmış en iyi filmler listesinin üst sıralarında bulunmayı başardı. İngiltere merkezli olarak yayınlanan film tür olarak dramdır. 117 dakikalık filmin yönetmeni John S. Baird olurken senaristi de Noah Pink olarak biliniyor.


24. Gran Turismo (7.2)

Gran Turismo

Gran Turismo filmi oldukça yakın bir tarih olan 25 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanmıştır ve spor drama filmi olarak sinemada yerini korumuştur. Neill Blomkamp yönetmenliğinde çekilen film Amerika Birleşik Devletleri’nin bu sene yayınladığı filmler arasındadır. Filmin senaryosu Jason Hall, Zach Baylin ve yönetmen olan Blomkamp tarafından yazılmıştır. Filmin içerisinde biyografik içerikler de yer alır.


23. Beau is Afraid (6.8)

Beau is Afraid

Beau is Afraid filmi hem komedi hem drama hem de korku türlerinin bir karışımı olarak sektörde yerini alır. Filmin hem senaristi hem yönetmeni hem de yapımcısı olarak Ari Aster’ı görmek mümkün. Amerika Birleşik Devletleri merkezli film 9 Haziran 2023 tarihine Türkiye’de gösterime girmiştir. Filmin oyuncuları arasında Joaquin Phoenix başrolü göğüslüyor.


22. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

The Hunger Games

Bir devam filmi niteliğinde olan The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes filmi, serinin son filmi olarak yayınlanmayı bekliyor. 17 Kasım tarihinde gösterime girecek olan film şimdiden listede yerini almış durumda. Yönetmenliğini Francis Lawrence’in yaptığı film bir romana dayanmaktadır. Filmin türü bilim kurgu ve aksiyondur.


21. Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman and the Lost Kingdom

20 Aralık tarihinde vizyona girmesi beklenen film şimdiden listede yerini aldı. Bilim kurgu ve aksiyon severlerin vazgeçilmez filmleri arasında yer almayı bekleyen bu filmin yönetmeni James Wan. Jason Momoa’nın başrolü devraldığı filmde Amber Heard ve Patrick Wilson gibi oyuncular da görülüyor.


20. Wonka

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Çekimleri tamamlanan ve 15 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan Wonka filmi son yılların en çok beklenen filmlerin arasında yer alıyor. Charlie ve Çikolata Fabrikası filmi ile ünlenen Wonka karakterine özgü bir filmdir. Senaryosu Paul King ve Simon Farnaby tarafından yazılan filmin yönetmeni ise Paul King’tir. Filmin başrolünün Timothee Chalamet olması da filmin etkisini arttırıyor.


19. The Marvels

the marvels

The Marvels filmi 10 Kasım tarihinde yayınlanmayı bekliyor. Marcel Comics karakteri olarak da bilinen Captain Marvel için planlanan bu hikâye Marvel sinematik evreninin 33.filmi olması ile de biliniyor. Filmin başrolünde Brie Larson, Park Seo Joon, Iman Wellani gibi isimler yer alıyor.


18. Kraven The Hunter

Kraven The Hunter

Kraven The Hunter filmi 30 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanmıştır. Film Columbia Pictures ve Marvel ortak yapımı olması ile merakla beklenmiştir. Amerikalı bir süper kahramanı filmi olarak Amerikan Birleşik Devletleri’nde çıkışını yapmıştır. Film bilim kurgu ve aksiyonunun karışımı olarak sunulur.


17. Suzume no Tojimari (7.7)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Suzume not Tojimari filmi Japonya’da üretildi. Bir anime olarak çalışılan filmde fantastik ve macera türleri de ağır basıyor. Bu film 26 Mayıs tarihinde yayınlandı ve birçok ülkede vizyona girdi. Yönetmeni Makoto Shinkai olan filmin yapımcıları da Genki Kawamura ve Koichiro Ito’dur.


16. Are You There God? It’s Me, Margaret. (7.4)

Are You There God Its Me Margaret

Are You There God? It’s Me, Margaret filmi Judy Blume’un 1970 yılındaki romanından uyarlanmıştır. Amerikan yapımı bu filmi gençlik komedi drama ekseninde ilerlemektedir. Film ilk olarak 28 Nisan tarihinde yayınlanmıştır ve yönetmeni de Kelly Fremon Craig’tir.


15. Air (7.4)

maxresdefault 1 1

Air, 5 Nisan 2023 tarihinde yayınlanmış ve biyografi filmidir. Amerika merkezli çekilen filmde yönetmen Ben Affleck ve yazar da Alex Convery’dir. Spor drama niteliği ile de bilinen film bu senenin en dikkat çekici filmleri arasında yer almıştır.


14. Barbie (7)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Barbie filmi son yılların en beklenen filmlerinden biri olurken bu etkiyi gişede de göstermiştir. 21 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan filmin yönetmeni son yılların sevilen yönetmeni Greta Gerwig tarafından çekilmiştir. Amerikan merkezli filmin başrol oyuncusu de Margot Robbie’dir.


13. Guardians of The Galaxy Vol. 3 (7.9)

Guardians of The Galaxy Vol

Guardians of The Galaxy Vol. 3 filmi 5 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanmıştır. Film Marvel Stüdyoları tarafından planlanmış ve tasarlanmıştır. Amerikan süper kahraman filmlerine bir 2023 yılı örneği olarak dikkat çeker. Filmin yönetmeni James Gunn’dır ve 150 dakika sürmektedir.


12. Asteroid City (6.6)

asteroid city

Asteroid City filmi 16 Haziran 2023 yılında yayınlandı ve Amerika merkezli olarak üretildi. Bilim kurgu, romantik ve drama nitelikleri ile bilinen filmde Wes Anderson etkisi görmek mümkün. Filmin başrol oyuncusu olarak da Scarlett Johnson dikkat çekiyor.


11. Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves (7.3)

Dungeons and Dragons Honor Among Thieves

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves filmi 31 Mart 2023 tarihinde yayınlandı. Filmin yönetmenleri John Francis Daley ve Jonathan Goldstein olarak biliniyor. Film Amerika merkezli fantastik ve macera filmidir.


10. Indiana Jones and The Dial Of Destiny (6.7)

Indiana Jones and The Dial Of Destiny

Indiana Jones and The Dial Of Destiny filmi 30 Haziran tarihinde yayınlandı. Aksiyon ve macera türlerinin birleşimi olan film 2 saat 34 dakika sürüyor. Filmin yönetmeni James Mangold ve oyuncuları arasında da Harrison Ford ve Phoebe Waller Bridge yer alıyor. Indiana Jones and The Dial Of Destiny filminin konusu Indiana Jones olarak bilinen dünyaca ünlü karakterin yeni bir macerasını kapsıyor. Arkeoloji profesörü olan Indiana Jones, öğretmenliğinin ardından emekli olmaya karar verir. Huzurlu bir yaşamı isteyen Jones buna imkan bulamaz. Onun yerine eski ve önemli bir eserin risk altında olması sebebiyle görevine geri döner ve kırbacını yeniden eline alır.


9. A Haunting in Venice (6.8)

A Haunting in Venice

A Haunting in Venice filmi 15 Eylül 2023 tarihinde yayınlandı. 104 dakika olan filmin türleri gerilim, gizem ve suç olarak ifade ediliyor. Kenneth Branagh yönetmenliğinde tamamlanan film İngiltere ve ABD ortak yapımıdır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen film Hercules Poirot karakterini merkeze alıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Hercules Poirot karakteri Venedik içerisinde emekliliğini deneyimlemektedir. Ancak sonrasında bir ruh çağırma seansına katılır ve bu esnada konuklardan biri öldürülür. Film süresince katilin kim olduğunu bulmak en önemli mesele haline gelmiştir. Eski dedektif olan Poirot da bu hikayenin başroldür.


8. Anatomie d’une chute (7.8)

Anatomie dune chute

Anatomie d’une chute filmi 23 Ağustos tarihinde yayınlanmış bir Fransa filmidir Justine Triet tarafından yönetmenliği yapılan film 2 saat 32 dakika sürüyor. Anatomie d’une chute filmi Alman yazar Sandra’yı merkeze alıyor. Sandra ve eşi Samuel ile birlikte görme engelli oğlu da filmin diğer önemli karakterleri. Sandra’nın eşi Samuel’in yüksekten düşerek ölmesi sonucu film farklı bir noktaya evriliyor. Artık bu ölümün kaza mı, intihar mı yoksa cinayet mi olduğu merak ediliyor.


7. Past Lives (8)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Past Lives filmi Celine Song’un ilk uzun metrajlı çalışması olması ile bilinir. Amerikan romantik drama kategorisinde yer alan film 2 Haziran’da yayınlandı. Birbirini bağlı olarak büyüyen iki çocuğun arkadaşlığı ile film başlar. Nora ve Hae Sung arkadaşlığı, Nora’nın ailesi Kore’den ayrılınca sonlanır. 20yıl kadar sonra bu iki genç New York’ta yeniden görüşürler.


6. Dune: Part Two

DunePart Two

Dune: Part Two filminin konusu birinci filmin devamı niteliğinde planlanmıştır. Timothee Chamalet’in oynadığı Paul Atreides karakteri göçebelerin Mesihi haline gelir. Baharat insanlarının gözdesi olan bu karakterin hükümdar olmak için ödemesi gereken bedeller bu filmin esas konusudur. 2023 yılında yayınlanması beklenen filmin yönetmeni Denis Villeneuve’dir. Dune serisinin ikinci filmi olarak yayınlanmayı bekliyor.


5. Killers of The Flower Moon (8.2)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler

Killers of The Flower Moon filmi 20 Ekim tarihinde yayınlandı. Henüz çok taze olan film bir Amerikan suç drama filmidir. Filmin yönetmeni ünlü yönetmen Martin Scorses ve oyuncuları da Leonardo Dicaprio ve Lily Gladstone’dur. Bu filmin esas konusu FBI’ın doğuşudur. Osege üyeleri petrolün üzerinde olduklarını keşfederler ve varlığa adım atarlar. Bir anda zenginleşen bu kişiler birçok cinayete de açık hale gelirler. FBI ise bu süreçte henüz oluşma aşamasındadır.


4. John Wick: Chapter 4 (7.8)

John Wick Chapter 4 1

John Wick: Chapter 4 22 Mart tarihinde vizyona girmiştir. Serinin son filmi olan bu film aksiyon ve gerilim türlerine aittir. John Wick yeni bir düşmanla karşı karşıyadır ve büyük bir suç örgütünü sonlandırmayı amaçlamaktadır.


3. Mission Impossible: Dead Reckoning Part One (7.8)

Mission Impossible Dead Reckoning Part One

Mission Impossible: Dead Reckoning Part One filmi 12 Temmuz’da yayınlanmıştır. Film bir Amerikan casus filmidir ve başrolünde Tom Cruise yer alır. Bu filmde tehlikeli olan bir silah yanlış birine teslim edilir ve ekip bu silahı aramaya çıkar.


2. Spider Man: Across The Spider-Verse (8.7)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında yayınlanmış En İyi Filmler

Bu film 2 Haziran tarihinde yayınlanmıştır. Bu filmde Miles Morales yer alıyor ve radyoaktif bir örümceğin kendisini ısırması ile film başlıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Joaquin Dos Santos yer alıyor.


1.Oppenheimer (8.5)

2023 Yılında Çıkmış En İyi Filmler
2023 Yılında yayınlanmış En İyi Filmler

Oppenheimer filmi 2023 yılında yayınlanmış en iyi filmler listesinde 3 saat 1 dakikalık süresi ve biyografik tarihi niteliği ile ilk sırada yer alıyor. 21 Temmuz tarihinde yayınlanan filmin yönetmeni ve senaristi Christophan Nolan’dır. Filmin konusu Julius Robert Oppenheimer’ın hayatıdır ve özellikle hayatındaki sansasyonel noktalara değinmesi nedeni ile öne çıkan bir filmdir.


Bu içerik IMDB 2023 en iyi filmler sayfası ve kullanıcı yorumları analiz edilerek değerli okurlarımız için özenle hazırlanmıştır. Buna benzer yeni içerikler için takipte kalın!

Bu İçeriğe Tepkiniz Nedir?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    eh_i_te_idare_eder
    Eh işte idare eder
  • 0
    muhte_em
    Muhteşem
  • 0
    alk_hakettin
    Alkışı Hakettin
  • 1
    be_enmedim_k_t_i_erik
    Beğenmedim kötü içerik

Saldango.com'u 2020 yılının Nisan ayında kurdum. Saldango.com' da yazdığım ilk makalemden son makaleme kadar; sizleri genel manada bilgiye ulaştırmanın yanı sıra sağlık lı ve bilinçli birer insan olmanızı istiyorum. Zaman zaman kendime has özel içeriklerde üretiyorum. Film incelemesi, film eleştirisi, teknoloji yada kafanızda oluşan '' nedir '' sorusuna cevap bulmak istiyorsanız saldango .com tam size göre bir yer.

Yazarın Profili